Tips om korsordslexikon och ordböcker

Tips om lexikon och bra online svenska ordböcker.

Tips om lexikon och bra online svenska ordböcker.

Lexikon, ordböcker, synonymordböcker, uppslagsböcker finns det många på Internet. Alla kanske inte lika bra.
Lexikon är en alfabetisk förteckning över ord, översättningar eller förklaringar av ord. Lexikon kommer från grekiska ordet, lexis= ord.

Encyklopedi är ett lexikon eller uppslagsverk som ger kunskap i olika ämnen eller om ett mer specifikt ämne. Det kan vara en uppslagsbok som ett musiklexikon eller konstlexikon.
En uppslagsbok , ordlista, som bara handlar om ord kallas ordbok och ger en beskrivning av ord.
Vi har samlat några vi tycker är de bästa svenska lexikon du kan hitta på nätet. Kolla länkarna till riktigt bra svenska lexikon här nedanför.

Thesaurus Lex Lexikon

Thesaurus Lex hjälper dig att hitta rätt ordbok och lexikon på nätet! Du hittar mer än 1 600 länkar till svenska ordböcker, ordlistor, lexikon och lexikala databaser som är kostnadsfria att använda. Du hittar bra länkar till ordböcker, svenska-engelska, svenska-italienska, svenska-engelska, synonymordböcker, rimlexikon, ortnamn, dialekter, baklängesordböcker, grammatik, fackordböcker, facktermer, personnamn, efternamn och ortnamn. Här hittar du allt om svenska lexikon. Rekommenderas!

Språkportal: slå upp översättningar i lexikon och lär dig språk med hundratals gratis språktest.

bab.la lexikon är ett lexikon med översättningar på många olika språk, från vardagliga ord och regionala uttryck till tekniska termer och fackspråksspecifika glosor. Speciella funktioner finns i form av sökfilter, synonymer, uttal, exempelmeningar m.m. Du kan också föreslå nya översättningar.
bab.la har lexikon, översättningar, språktest och spel, gloslistor med glosövningar samt mycket mer för att hjälpa dig att träna på språk. Du kan också lägga till nya översättningar, skapa egna språktest, lägga till egna glosövningar eller delta i diskussioner på forumet.

DbLex svenska korsords lexikon

DbLex är ett svenskt korsordslexikon och korsordshjälp med över 600 000 svenska ord i databasen och är enkelt att använda. Ger förslag på ord.

DbLex har också en konverteringssida där du kan omvandla olika mått och enheter. Här kan du få svar på hur stort ett tunnland eller lång en aln är.

Korsordslexikon

Har du kört fast och inte hittar lösningen på ditt korsord kan den här sidan hjälpa dig. Sök bland över en halv miljon svenska ord ord i nordens största korsordslexikon som är lätt och enkelt använda.

Kryssakuten korsordslexikon

Kryssakuten är en bra lexikon för sökning efter svenska ord till ditt korsord. Sökningar görs i en ordlista med nästan 600 000 svenska ord.
Kryssakuten är en inte bara en bra korsordshjälp utan du kan också söka efter palindrom, anagram, del av ord, ord i ordet med mera.

Korsordshjälpen!

Korsordshjälpen hjälper dig att hitta det svåra svenska ordet som du så länge försökt att knäcka.
Du kan söka bland ca 263 000 ord, namn och orter.

Gomoko Luffarschack på webben

När du har tröttnat på att mata blåmesarna, och talgoxarna har knapprat i sig alla talgbollarna, kanske det är dags att utmana den här datoriserade luffarschacksspelaren. Riktigt roligt!